"Să nu-i educăm pe copiii noștri pentru lumea de azi. Această lume nu va exista când ei vor fi mari. Și nimic nu ne permite să știm cum va fi lumea lor. Atunci să îi învățăm să se adapteze." - Maria Montessori

Obiective:

Să spijinim dezvoltarea unor copii independenți, cu o stimă de sine ridicată.

Să creăm un mediu pregătit și sigur în care copiii să se relaxeze.

Să trezim în fiecare copil dragostea pentru învățare și pasiunea pentru cunoaștere.

Să creăm o comunitate în care copiii, părinții și personalul grădiniței sunt respectați și valorizați.

Avize și autorizări

  • acreditata de Ministerul Educatiei;
  • aviz de funcţionare eliberat de C.N.A.E. (Comisia Națională pentru Alternative Educaționale)
  • autorizație sanitară eliberată de Ministerul Sănătății

Echipa noastră

Echipa noastra este formată din educatori AMI Montessori, cu pregătire profesională și o bucurie evidentă, entuziasm și dăruire deplină. Diploma AMI este recunoscută la nivel internațional pentru nivelul său excelent de calitate pentru pregătirea educatorilor. Cadrele noastre didactice participă la programe de instruire și formare continuă, fiind supuse unor evaluări regulate. Fiecare persoană pe care o angajăm este pasionată de munca sa și înțelege importanța respectării nevoilor fiecărui copil.

Produsele Nienhuis Montessori

Sala de clasă Montessori este precum o "cameră de zi" pentru copii, un loc în care cei mici se simt ca acasă și în siguranță. Copiii își aleg materialele cu care doresc să lucreze, materiale așezate pe rafturi joase, deschise și care permit copiilor să învețe folosind cele cinci simțuri. În timpul anilor 1920, Albert Nienhuis a colaborat cu Dr. Maria Montessori cu scopul de a construi materiale în concordanţă cu filozofia educaţională a acesteia. Aceste colaborări au dus la o asociere de durată în care evoluţia metodei ei s-a materializat în cadrul atelierului Nienhuis. S-a selectat cel mai bun lemn, cei mai buni adezivi, vopseluri şi elemente metalice pentru a produce materialele didactice speciale care să îndeplinească indicaţiile exacte ale Dr. Montessori. Pe măsură ce au trecut anii, metoda educaţională a Dr. Montessori a fost adoptată la nivel internaţional. Nienhuis Montessori a răspuns acestei creşteri prin extinderea echipei sale de meşteşugari şi a spaţiilor de fabricare pentru a întâmpina cerinţele crescânde ale mişcării Montessori din întreaga lume.